Site Network: Lemvig museum | Skulpturstien | Planetstien | Jens Søndergaards Museum | A. Nevskij udstillingen | Flyvholm redningsstation |

kreative børns værker

Børn er velkomne på Jens Søndergaards Museum

Jens Søndergaards måde at male på appellerer ofte til børn. Detaljerne og perspektivet var ikke det vigtigste for ekspressionisten Jens Søndergaard. Det er derimod farvekraften, udtrykket – og ikke mindst det sanselige. ”Hvis et kunstværk ikke er følt, er det tomt og kedeligt” har Jens Søndergaard engang udtalt. Den sansende tilgang kan være en god indgangsvinkel for børn.

I flere år har museet tilbudt skoleklasser rundvisning og skitsetegning. Et tilbud skolerne er glade for. Der er altid børn på et hold, der ikke kan løsrive efter en time. De er dybt optaget af malerierne og skitsetegningen. De går fra at være usikre på museumsbesøget, til at udforske malerierne; det kan være en blå hest, Skt. Hans bålet, de kantede, tunge figurer eller stemningen i et maleri. De bliver optaget af de enkelte elementer, kompositionen, perspektivet - eller manglen på samme - og af at få det ned på papir.

Men det er ikke kun skoleklasser der har mulighed for at tegne skitser. Alle - også voksne! - der har lyst prøve kræfter med skitsetegning har mulighed for det. Der er papir og farver til alles rådighed. At tegne skitser på Jens Søndergaards Museum har intet at gøre med, om man er eller skal være kunstner. Det drejer sig om at turde slippe sig selv og leve sig ind i en anden verden, hvor vi genkender mange elementer, men får dem præsenteret på en anden måde. Det at tegne skitser kan hjælpe en til at finde ro og dermed blive bedre til at tage imod kunstoplevelsen. Man glemmer tiden, sanser og lærer at opleve billeder på en ny måde. Måske bliver man inspireret til at arbejde videre med tegning, måske har man bare haft en uforglemmelig dag på Jens Søndergaards Museum helt ude ved havet.